Quality Discount Packaging

Quality Discount Packaging

A QDP koncepció lényege, hogy a feleslegessé vált csomagolóanyagoknak új hasznosítási módot találjunk ahelyett, hogy hulladékként megsemmisítésre kerülnének.

A felesleges csomagolóanyagok újra felhasználása

A csomagolóipar nagy mennyiségű szükségtelen hulladékot bocsát ki. Abban az esetben, ha a csomagolás kizárólag üzleti okok miatt válik hulladékká (pl. design váltás, felesleges készlet, stb.) és nem azért, mert hibás vagy rossz minőségű, a QDP segítségével minden szereplő számára előnyös helyzetet tudunk teremteni.

A Quality Discount Packaging csökkenti a csomagolási hulladék kibocsátást, óvja a környezetet

Cégünk azért indította el a QDP programot, hogy elősegítse az olyan csomagolóanyagok újbóli használatát, melyeket egyébként hulladékként kezelnének. A feleslegessé vált csomagolóanyagok átalakítása alapanyaggá, illetve az ebből készülő új csomagolóanyagok gyártása sok energiát és egyéb erőforrást igényel. Ezzel szemben a hulladékká válás előtti újbóli használat sokkal kevésbé terheli a környezetet. A legtöbb esetben a folyamat csak szállítást és raktározást igényel, nincs szükség a feldolgozás és gyártás során felhasznált erőforrásokra. A QDP az All In Packaging segítségével megtalálja a potenciális vásárlókat, így megelőzi, hogy a feleslegessé vált csomagolóanyagok hulladékként végezzék. A QDP segítségével csökkenthetőek a költségek, s ezáltal jelentős kiadás spórolható meg a csomagolóanyag vásárláson.

Újrahasznált csomagolóanyagok használata költséghatékonyabb, mint új csomagolóanyagok vásárlása, miközben a termékek minősége nem tér el. Bizonyos esetekben még növelni is tudjuk a termékek értékét, mint például az egyszer használt kartondobozok esetében. Ezek egy részét újonnan, de sok esetben nyomdázva vásároljuk. Az újra használhatóság érdekében új réteggel vonjuk be őket, ami elfedi a régi nyomatot és egyúttal lehetőséget biztosít az új vásárló számára, hogy saját megjelenésével lássa el őket.

A QDP bevételt generál a feleslegessé vált csomagolóanyag tulajdonosainak

A feleslegessé vált csomagolóanyagok keletkezésének számos oka lehet: marketing célból szükséges design váltás, esetleg tévesen leadott rendelés is állhat a háttérben. Bárhogy is legyen, akár több millió darab, kiváló minőségű csomagolóanyag is feleslegessé válhat tulajdonosa számára.

Ami felesleges valahol, arra szükség lehet máshol. Annak érdekében, hogy hatékonyan kössük össze a keresletet a kínálattal, a termékeket a QDP oldalán kínáljuk eladásra.
A Quality Discount Packaging és az All In Packaging segítségével a feleslegessé vált csomagolóanyagok tulajdonosai visszanyerhetik a befektetett erőforrások egy részét, csökkenthetik hulladék kibocsátásukat és felszabadíthatják az elfoglalt raktárterületeket.