Folytassuk ezen termékekről szóló „kisregényünket”, amit ezer örömmel teszünk, hiszen ha látszólag nincs probléma, akkor csinálunk magunknak…

Fura lelkek ezek a nyomdászok…

A tégelyek, alapanyagukra való tekintettel igen széles palettát képviselnek. Üveg és a többféle műanyag (PP, lakkozott PP, fémgőzölt, esetleg felület prégelt PP, akril). Sajnos több esetben nem rendelkezik a termék technikai adatlappal (a Nordtek termékeinél mindez nem fordul elő), így az anyagvizsgálatot a nyomdásznak kell elvégezni.

A megrendelői igényeknek megfelelő vizsgálatok nem olyan egyszerűek, hiszen minden nyomdai technológia más és más előkészítést, eljárást, vagy a festéktapadást elősegítő primer anyag felhasználását kívánják.

Igen ám, de a legfontosabb szempont, hogy mit is szeretne látni a megrendelő, aki több esetben a legkisebb mértékben sem rendelkezik nyomdai tapasztalattal, hiszen csupán számítógépe monitorán látja elképzelését, aminek gyakorlati megvalósítása nagyon sokszor egyenlő a lehetetlennel. Márpedig a lehetetlen, az bizony lehetetlen, akár egy sci-fi filmben látható bizarr jelenet, mikor a főhős egy kézigránátot jóízűen elfogyaszt vacsorára és jókedvűen nyugovóra tér.

Nem szabad pusztán az elméleti síkon megálmodott, grafikai programmal elkészített látványképhez ragaszkodni, hiszen az a legtöbb esetben köszönő viszonyban sincs a megvalósítási lehetőségekkel. Ezért kell legelőször megkeresni egy nyomdász szakembert: sok segítséget kaphatunk tőle.

…és hallgatni is kell rá.

Pontosan tudjuk, hogy az alapvető elképzelések mindig egy, az üzletekben kapható, nyilván sok-sok ezer példányszámban készülő termék alapján születnek. Ez akár lehet például egy kedvelt ital alumínium doboza is, ami valóban mutatós, tökéletes, ám a termék technikai megvalósítása a kívánt mennyiségben és irányban nem lehetséges. Nem firtatjuk az igény jogosságát, ám tudnunk/ismernünk kell lehetőségeink határait.

Ezért is kérünk minden kedves érdeklődőt, hogy a kezdeti tervezéskor mindenképpen konzultáljon nyomdászainkkal a gyakorlati lehetőségekről. Sok fontosnak tűnő, időigényes, költséges, de felesleges munkától szabadíthatja meg magát.

Fontos tudni: a felesleges bosszankodás hosszútávon érrendszeri megbetegedéseket okozhatnak. A megoldásról és megelőzésről kérdezze nyomdászát!